Stökigt på Sandras diskokväll

Gymnasiediskot på Sandra på lördagskvällen gav polisen mycket att göra. Från att ta upp anmälningar om stulna mobiltelefoner till misshandelsfall och fyllor.
Kalmar • Publicerad 17 november 2003

Det blev en rätt stökig kväll för polisen på fredagen med flera anmälningar och motanmälningar.

En anmälan handlar om en ung man som blev slagen

i ansiktet på dansgolvet för att han dansade på en annan ung man som stod med ett groggglas i handen. Den pådansade mannen tappade sitt glas och krävde en ursäkt, vilket han också fick. Men han nöjde sig inte med ursäkten utan slog den andre unge mannen i ansiktet.

Vakt försökte ingripa

En 16-årig flicka hamnade också i bråk på dansgolvet med andra flickor och fick av en tjej ett knytnävsslag i ansiktet och fick köras till akuten. Ytterligare en annan flicka på 17 år har gjort en anmälan om misshandel. Flickan säger sig ha blivit slagen av andra flickor på dansgolvet. En ordningsvakt som försökte ingripa blev sparkad och har gjort en anmälan om våld mot tjänsteman.

Kördes till akuten

Klockan 01.20 fick polisen larm om en misshandlad yngling utanför Sandra. Ynglingen hade ingen aning om vem som slagit honom, men sade att det hände i entrén till dansstället. Polisen körde den 19-årige ynglingen till akuten där han blev omplåstrad.

Polisen fick också larm om en misshandlad man som låg i en buske på Jägarevägen. Enligt uppgifter har han blivit attackerad av ett större gäng ungdomar på grund av sina anarkistiska åsikter.

Pia Andersson Hobert
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.