Späckat schema för Kalmarbygdens lucia

Det gäller att inte vara för morgontrött om man ska vara lucia eller tärna. För Kalmarbygdens lucia med följe gällde väckning vid 04.30 på morgonen och sedan ett späckat program från 06.30 och framåt.
Kalmar • Publicerad 13 december 2005
Stina Pettersson från Högsrum får tillsammans med Carin Carlsson som arbetar på medicinavdelning 19 besök av Kalmarbygdens lucia och hennes tärnor. Foto: Mats Holmertz
Stina Pettersson från Högsrum får tillsammans med Carin Carlsson som arbetar på medicinavdelning 19 besök av Kalmarbygdens lucia och hennes tärnor. Foto: Mats HolmertzFoto: 

Luciadagens firande inleddes på länssjukhuset där man hann med åtta avdelningar innan morgonpasset avslutades på Barometern vid halvtiotiden.

Av morgontrötta röster märktes inte ett spår och överallt de kom möttes de av leende patienter och sjukhuspersonal. Och hur tjatiga luciasångerna till sist blev för tjejerna i tåget visade de det inte med en min och för åhörarna var det första gången för dagen de hörde dem.

-Det här har varit en underbar morgon. Det blir mycket att ta med sig hem, sade en dam som låg på medicinavdelning 19 som var en avdelning som fick Luciabesök som bonus när det fanns en lucka i tidsschemat.

Karolina Ekstrand
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.