Sommar full av gratis aktiviteter

Segway, sumobrottning och trubadur är några av de gratisaktiviteter som anordnas i Berga under sommarens fredag och lördagskvällar.
Kalmar • Publicerad 25 juni 2013
Foto: Sara Kollberg

Allt går under namnet Träffpunkt Berga och är ett samarbete mellan kommunen, näringslivet och frivilligorganisationer.

– Vi hoppas att det ska ge signaler till de boende här att de är värda att satsas på, säger Ulf Johnzon från social­förvaltningen. Det är han som har planerat aktiviteterna och dragit ihop alla de 13 aktörer i närområdet som är med och bidrar.

Tanken med Träffpunkt Berga är att kvällsaktiviteter för unga och vuxna ska bidra till gemenskap och på så vis motverka stök och vandalisering.

– Vi vill komma in tidigt, mota bort tråkiga saker innan det händer. Och om människor kommer ut och träffas kan man lösa upp eventuella knutar så att det inte blir en massa prestige, säger Ulf Johnzon.

Han hoppas på att det föds en vilja att ta ansvar för miljön i området.

Vid varje tillfälle kommer det bjudas på någon form av mat som Unga Kris anordnar.

– Det är när man bara är ute och glider som det händer mest grejer så det är kanonbra att det finns något att gå på, säger Anton ­Ericsson från föreningen.

Programmet för Träffpunkt Berga hittar du på barometern.se

När och var?

Aktiviteterna håller till vid fotbollsplanen vid vattentornet varje fredag och lördag under perioden 28/6-3/8, från kl 18-21.

Urval aktiviteter:

Fredag 28/6

Fotboll med KAIK, Segway-körning och Didgeridoo Event. 19.30 Bjuder Birigittakyrkan på fika

Lördag 29/6

Fotboll med KAIK, möjlighet att spela volleyboll och andra spel. ABF Ung Aktiv underhåller. 19.30 Mackor och dricka.

Fredag 5/7

Fotboll med KAIK, Sumobrottning med UNF. Didgeridoo Event är på plats med Galdiatorn och blåsrör. 19.30 Mackor och dricka

Lördag 6/7

Fotboll med KAIK, möjlighet att också spela andra spel. ABF Ung Aktiv underhåller. 19.30 Nygrillad kyckling och sallad som KRIS tillagat.

Fredag 12/7

Fotboll med KAIK, trubadurunderhållning med Penny. 19.30 Birgittakyrkan bjuder på fika.

Lördag 13/7

Fotboll med KAIK, ABF Ung Aktiv är på plats och håller i volleyboll, badminton och andra spel. 19.30 Pizza från lokala pizzerian.

Fredag 19/7

Fotboll med KAIK samt aktiviteter med ABF Ung Aktiv. 19:30 Någon form av fika.

Jaqueline Balcer Bednarska
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.