Snöovädret har kulminerat

Medan snöovädret har kulminerat och vädret lugnar ner sig betydligt förvärras läget ifråga om höga flöden i vattendragen i sydost.
Kalmar • Publicerad 24 november 2010

På onsdagseftermiddagen höjde SMHI varningsnivån från klass 1 till 2 för Ljungbyån vilket innebär att flödet väntas nå upp till klass 2-nivån inom det närmaste dygnet. Det innebär att en väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller tv, enligt SMHI:s definition.

Mindre vattendrag på fastlandet i sydost och på Öland drabbas också av höga flöden vilket kräver en klass 1-varning. I Blekinge gäller en klass 2-varning för mycket höga flöden Lyckebyån.

I övrigt finns en klass 1-varning för länet om snöfall, mellan fem och tio centimeter mellan onsdag och torsdag samt kuling till sjöss.

Jörgen Danielsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.