SMHI varnar för mycket hårda vindbyar

I natt är prognosen att mycket hårda vindbyar från sydväst kan förekomma i blåsten såväl över Kalmar län som stora delar av övriga södra Sverige
Kalmar • Publicerad 21 oktober 2010

Hårda vindbyar väntas också över havet då det blåser kuling över sydöstra, södra och mellersta Östersjön.

Det klass 1-varnar SMHI i Norrköping för vilket innebär att en väderutveckling väntas som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.

Fastlandet: Risk i natt för mycket hårda vindbyar på 21 meter i sekunden.

Öland: Risk i natt för mycket hårda vindbyar på 21 meter i sekunden.

Sydvästra Östersjön: Varning klass 1 ikväll för lågt vattenstånd. Vattenståndet sjunker kraftigt natten till fredag och når 70 till 75 centimeter under medelvattenstånd.

Södra Östersjön: Varning klass 1 kuling. Ikväll sydväst 14 till 20 meter i sekunden. Från efternatten sakta avtagande.

Sydöstra Östersjön: Varning klass 1 kuling. Ikväll sydväst 14 till 20 meter i sekunden. Från efternatten sakta avtagande.

Mellersta Östersjön: Varning klass 1 kuling. Ikväll sydväst 16 till 22 meter i sekunden. Fredag morgon avtagande i svenska farvatten.

Jörgen Danielsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.