GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skarpare kritik mot Norlandia: ”Måste ta det på allvar”

Efter omsorgsnämndens sammanträde på torsdagen skärper kommunen kravet på Norlandia.
– Nu måste de ta det på allvar, säger Michael Ländin (S), omsorgsnämndens ordförande.
Kalmar • Publicerad 28 september 2018
Michael Ländin, (S), ordförande i omsorgsnämnden säger att Norlandia måste ta kritiken på allvar. I yttersta fall skulle kommunen kunna häva avtalet med bolaget.
Michael Ländin, (S), ordförande i omsorgsnämnden säger att Norlandia måste ta kritiken på allvar. I yttersta fall skulle kommunen kunna häva avtalet med bolaget.Foto: SUVAD MRKONJIC

Nyligen gjorde kommunen en tidigarelagd uppföljning av Norlandias äldreboende Liljan i Kalmarsundsparken.

Detta efter att Barometern berättat om kritiken från personal och anhöriga – bland annat om att boendet varit underbemannat och att dementa på boendet lyckats rymma utan att någon märkt det.

I samband med uppföljningen fann kommunen delar i avtalet som inte uppfylldes helt samt förbättringsområden och gav Norlandia till den 1 november på sig att åtgärda bristerna.

Efter onsdagens sammanträde i omsorgsnämnden gick politikerna igenom kritiken och därefter beslutade en enig nämnd om en skarpare skrivning.

– Vi vill ha en skarpare skrivning för att markera att vi redan har haft denna diskussion med att man har skallkrav som man inte har levt upp till. En skarpare skrivning är en markering där vi visar att vi har kommit till en punkt och nu måste man förstå allvaret, säger Michael Ländin.

Vad händer om Norlandia inte åtgärdar det ni kräver?

– Ytterst så skulle man kunna häva avtalet, men vi är ju inte där än utan nu kräver vi förbättring på de punkterna det var.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.