Annons

Ska ha utsatt närstående för grova kränkningar

En ung man ställs nu inför rätta för upprepade våldsbrott och kränkande handlingar som han ska ha utsatt en närstående kvinna för. Den misstänkte själv nekar till den grova fridskränkning som han står åtalad för.
Kalmar • Publicerad 10 oktober 2018
Kalmar tingsrätt.Foto: Mats Holmertz

I dag, onsdag, inleds rättegången mot en 20-årig man som står åtalad för grov fridskränkning av en kvinna han har haft en nära relation till. Den grova fridskränkningen innefattas av över 20 åtalspunkter, som rättegången kommer att beröra. Enligt åklagaren Robert Knutsson har dessa gärningar varit ”led i en upprepad kränkning” av målsägarens självkänsla som har kunnat förväntas allvarligt skada hennes självkänsla.

De misstänkta brotten ska 20-åringen ha begått under andra halvan av 2017, de flesta i hans bostad. En av åtalspunkterna rubricerar åklagaren som olaga tvång, flera andra rubriceras som misshandel.

Annons

Enligt åtalet ska kvinnan vid de olika våldshandlingarna bland annat ha fått andnöd, smärta, blåmärken, yrsel och tillfällig hörselnedsättning.

I oktober förra året beslutades det att mannen skulle få förbjudas att kontakta kvinnan. Detta menar åklagaren att 20-åringen brutit mot vid elva tillfällen. Överträdelserna av kontaktförbudet utgör hälften av åtalspunkterna som tingsrätten under dagens förhandlingar ska ta ställning till om han har gjort sig skyldig till eller inte.

I åklagare Robert Knutssons bevisning finns flera vittnen som han menar kan styrka flera av de påstådda brotten och skadorna som ska ha uppkommit av dessa.

Den misstänkte mannen nekar till brott.

Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons