Sex till sjukhus efter blodigt familjebråk

Sent på julaftons kväll drabbade två släkter ihop i ett blodigt gängslagsmål i centrala Norrliden. När polis stoppat slagsmålet fick sex personer föras till sjukhus.
Kalmar • Publicerad 27 december 2005

Polisen står maktlös inför ett återkommande bråk mellan två släkter boende i Norrliden.

- Slagsmålet på julafton var inte det första, minst tre gånger tidigare bara i år har vi fått

avstyra liknande bråk, säger vakthavande befäl, Reine Johansson.

Larmet om ytterligare ett stort slagsmål kom till polisen strax efter klockan 21 på julaftons kväll. Då slogs män, kvinnor och barn med varandra. Slagsmålet var inte något knytnävsslagsmål.

När polisen stoppat slagskämparna kunde man samla ihop knivar, batonger, träpåkar och andra tillhyggen som användes under slagsmålet.

- Vad vi vet är det inte någon som fått livshotande skador, men sex personer fick föras till akuten för omplåstring.

Att reda ut vem som har slagit eller knivhuggit vem under slagsmålet är svårt, de inblandade vill inte prata med polisen.

- Det kommer att bli ett digert utredningsarbete. I grunden handlar bråket om gamla trätomål, djupa oförrätter som inträffat för länge sedan.

- När vi försöker utreda vad som har hänt är det ingen som vill berätta, vi får bara beskedet att de har sina lagar, vi har våra, säger Reine Johansson.

Polisingripande resulterade inte i att någon eller några av slagskämparna anhölls av åklagare. Men ett stort antal av dem som deltog i slagsmålet är kända av polisen sedan tidigare.

- Vi känner till de här släkterna sedan gammalt. Ett av gängen som deltog i slagsmålet på julafton var för tre år sedan i bråk med ett annat släktgäng på nyårsafton, då slogs omkring 50 personer när polisen kom till platsen, säger Reine Johansson.

Mats Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.