Samlat tillslag mot knarklangare – fyra män häktade

Kalmar/Karlskrona Artikeln publicerades

I en samlad insats på skärtorsdagen slog polisen i Kalmar och Karlskrona till mot fyra misstänkta knarkförsäljare i båda städerna samtidigt. På tisdagen anhölls en femte – misstänkt för grovt narkotikabrott.

Tre män hemmahörande i Kalmar, en 23-åring, en 25-åring och en 18-åring, och en 23-åring från Karlskrona greps i narkotikapolisens tillslag och anhölls på skärtorsdagen. Två av männen greps i Kalmar och de andra två i Karlskrona.

Enligt uppgifter till SVT Blekinge ska polisen ha beslagtagit över ett kilo kokain vid gripandet. Väskan med knarket ska en av männen som greps i centrala Karlskrona ha haft.

Det samlade tillslaget ska ha varit välplanerat och föregåtts av spaningsinsatser i de båda städerna, skriver SVT Blekinge.

Samtliga fyra häktades sedan på söndagen, påskdagen, vid Kalmar tingsrätt. Två är misstänkta för grovt narkotikabrott, medan de andra två är skäligen misstänkta för medhjälp till grovt narkotikabrott.

På tisdagen anhölls ytterligare en 21-årig man i och från Karlskrona som är misstänkt för grovt narkotikabrott med koppling till skärtorsdagens tillslag.

På fredag hålls häktningsförhandlingen. Då ska Kalmar tingsrätt även ta ställning till om de två män som är häktade på den lägre misstankegraden i stället ska häktas på sannolika skäl.