Så lockas elever köpa dyra studentmössor

Snygga, unga säljare som bjuder på fika eller gratis studentmössor för elevkåren - det är studentföretagens knep för att få elevråden och elevkårerna att skriva avtal med just dem.
– De här säljmetoderna är osedvanligt fräcka, säger konsumentrådgivaren Thomas Olofsson.
Kalmar • Publicerad 7 juni 2010
Studentmössan - ett måste för elever som kan kosta upp till 800 kronor.
Studentmössan - ett måste för elever som kan kosta upp till 800 kronor.Foto: Iris Wigur
Gruppförsäljning som leds av unga, snygga säljare som bjuder på fika. Företagens metoder är fräcka, slår konsumentrådgivaren Thomas Olofsson fast.
Gruppförsäljning som leds av unga, snygga säljare som bjuder på fika. Företagens metoder är fräcka, slår konsumentrådgivaren Thomas Olofsson fast.Foto: Lars Johansson
Rebecca Denckert på Sveriges elevråds centralorganisation tycker att studentföretagen behandlar studenterna som idioter.
Rebecca Denckert på Sveriges elevråds centralorganisation tycker att studentföretagen behandlar studenterna som idioter.Foto: Anders Johansson

ABC-gruppen, är ett företag som riktat in sig helt och hållet på studenter, och har omkring 85% av marknaden i Sverige. Hos dem kan en studentmössa kosta upp till 800 kronor. Företaget besöker elevråd och studentkommittéer och skriver avtal med eleverna om att anordna försäljning till studenterna. Sedan kommer säjare ut på skolan under en skoldag och visar upp sina produkter.

– Studentföretagen skickar ut unga, snygga säljare som bjuder på fika. Men för eleverna handlar det om att få studentmössor till ett bra pris med bra kvalité som kommer i tid. Därför känns det som att de inte sätter eleverna i första rummet vilket känns oseriöst. Det känns som att de tar eleverna lite för idioter, säger Rebecca Denckert, 19, som jobbar i Kalmar som verksamhetsutvecklare för SECO, Sveriges elevråds centralorganisation.

Thomas Olofsson reagerar på att ABC-gruppen gör sina försäljningar i grupp, för att spela på grupptrycket. Han tycker att det är viktigt att man som elev tar sig tid att läsa igenom avtalet eller beställningen man skriver under och skickar in. Hans tips är att inte skriva under någonting innan att tänka sig för och varför inte ta hem beställningen och titta på den tillsammans med föräldrarna.

– Det handlar ju om att allting ska gå så fort. Man ska bestämma sig fort för vad det är man ska köpa och jag kan tänka mig att det är många som inte riktigt hinner tänka efter, säger han.

Eva Sääf har en dotter som tar studenten från Jenny Nyströmsgymnasiet. Hon har betalat mössan åt henne, den gick på femhundra kronor och det är vad hon anser vara smärtgränsen för vad en mössa får kosta. Hon blir också förvånad över sättet som mössorna säljs på.

– De går på barna först. De är ju juridiskt vuxna men inte vuxna ändå, de har ju inte varit ut i världen och lärt sig hantera smällarna.

Iris Wigur

Camilla Andersson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.