Så firar länsborna kärlekens dag: ”Förväntar sig en ask med geléhjärtan”

Kärlek är som potatis – ju mer du sätter, desto mera får du.” Det är ett handfast tips så här på alla hjärtans dag. Idag tar vi pulsen på några länsbor för att höra vad deras hjärtan bultar extra mycket för.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar län • Publicerad 14 februari 2023
Ellen Lindholm.
Ellen Lindholm.Foto: Privat

Ellen Lindholm: ”En blomma och en varm kram är ju aldrig fel”

Små saker och fina gester har stor vikt för Ellen Lindholm, både när det gäller att ge och att få.

– Man kan uppmärksamma varandra lite extra genom fina gester, att man berömmer varandra eller ger en blomma som en extra uppskattning i vardagen. Sedan kan jag tycka att det kan vara självklara grejer i vardagen, oavsett om det är alla hjärtans dag eller inte, säger hon.

***

Lars Malkar om alla hjärtans dag 2023.
Lars Malkar om alla hjärtans dag 2023.Foto: Privat

Lars Malkar: ”Jag försöker visa min kärlek i handling, i det stora och i det lilla”

Lars Malkar mötte kärleken på jobbet. Stöttning och delat ansvar är viktigt, liksom lite spontanitet i vardagen.

***

Elin Sundelin, församlingspräst i Ljungbyholm, Ljungby församling. Bor i prästgården i Dörby, där hennes man Stefan är präst
Elin Sundelin, församlingspräst i Ljungbyholm, Ljungby församling. Bor i prästgården i Dörby, där hennes man Stefan är prästFoto: Privat

Elin Sundelin: ”Jag är duktig på att överraska med smågrejor”

Överraskningar är något prästen Elin Sundelin är mycket svag för, oavsett om det är på Alla hjärtans dag eller en vanlig tisdag.

– Jag fick mycket tidigt i förhållandet veta att min man Stefan förväntar sig en ask med geléhjärtan på alla hjärtans dag. Jag försöker verkligen komma ihåg det och han blir alltid lika glatt överraskad.

***

Anton Juholt och hans sambo Johanna.
Anton Juholt och hans sambo Johanna.Foto: Privat

Anton Juholt: ”På mitt kärleksspråk ger jag gåvor”

Just nu vabbas det hemma hos Anton Juholt, men han hoppas att dagen får lite guldkant med mat och en film med sambon Johanna.

– Lite av det romantiska skimret försvinner när 30 procent av familjen gråter.

Anna Mi MatzénSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.