S-politiker om Trump: "Kan ingen skjuta honom"

Kalmar Artikeln publicerades

I fredags installerades Donald Trump som USA:s 45:e president.

Det fick en socialdemokratisk Kalmarpolitiker att skriva: "Kan ingen d-l skjuta honom?" på sin Facebooksida.

På söndagseftermiddagen blev Roland Peterson, ledamot i samhällsbyggnadsnämnden och ersättare i Södermöre kommundelsnämnd, så arg på Donald Trumps politik att han skrev ett inlägg på Facebook som han avslutade med orden: "Han överträffar mina värsta farhågor!!! Kan ingen d-l skjuta honom?" Det skriver Östra Småland på sin hemsida.

– Jag blev så förbannad när jag tänkte på klimatfrågorna. Han riskerar hela jordens framtid. När vi äntligen fått världen att börja gå åt rätt håll börjar ha nya oljeborrningar och kolbrytningar. Men jag håller med om att det var idiotiskt. Det här var mitt första inlägg, och nu har jag tagit bort det, säger Roland Peterson till Östra Småland.

Facebookinlägget låg kvar i ungefär en timme innan det togs bort.

    – Det är bra att han tagit bort det. Man kan naturligtvis ha synpunkter på president Trump och annat här i livet men aldrig uppmana till våld. Det är helt oacceptabelt, säger kommunalrådet Johan Persson (S) till Östra Småland.

    Roger Holmberg, ordförande i Socialdemokraterna i Kalmar, säger till tidningen:

    – Inlägget är inte bara olämpligt, det är idiotiskt. Man får självklart inte skriva sådant. Det är ytterst olämpligt och väldigt dumt.