GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Rösta i kyrkovalet på söndag – din röst gör skillnad”

Kyrkovalet
”Söndagen den 19 september har medlemmarna i Svenska kyrkan chans att påverka kyrkans framtida utveckling. ”
Debatt • Publicerad 15 september 2021
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Använd dig av ditt röstkort och gå till vallokalen på söndag. Din röst gör skillnad!”
”Använd dig av ditt röstkort och gå till vallokalen på söndag. Din röst gör skillnad!”
Foto: Johan Nilsson/TT

Vi socialdemokrater erbjuder alla röstberättigade i Mönsterås Fliseryds pastorat ett socialdemokratiskt alternativ. Använd dig av ditt röstkort och gå till vallokalen. Din röst gör skillnad!

Socialdemokraterna vill att Svenska kyrkan ska utvecklas som demokratisk folkkyrka, en kyrka som utstrålar framtidstro och är öppen mot världen. Vi vill att Svenska kyrkan ska vara öppen, både för den som är troende, tvivlande eller sökande.

Vi vill prioritera högmässor och gudstjänster så att de blir goda mötesplatser för alla. Alla ska känna sig välkomna i kyrkan. Goda traditioner ska förenas med nytänkande så att fler känner sig delaktiga.

Vi socialdemokrater står upp för allas lika rätt och okränkbara värde. Vi vill vara en tydlig röst för medmänsklighet, mänskliga rättigheter och religiös tolerans. Vi vill stödja en inkluderande religions-utövning, som inte utestänger någon på grund av kön, ålder, etniskt ursprung eller sexuell läggning. I en tid när populismen och extremismen ökar i vårt samhälle, och många ställer grupp mot grupp, är det viktigt att vi har en kyrka som inte ställer människor emot varandra.

I Mönsterås Fliseryds pastorat finns två kyrkor och flera kyrkogårdar. Det är viktigt att dessa byggnader och platser hålls öppna, tillgängliga och välvårdade. Vi vill verka för en långsiktigt ekonomisk hållbarhet genom att pastoratet förvaltar kapital och fastigheter, så att även framtida generationer kan få sina behov tillfredsställda.

Vi socialdemokrater vill att Svenska kyrkan skall vara en föredömlig arbetsgivare med god arbetsmiljö och utvecklingsmöjligheter för alla anställda men även värna de frivilliga insatserna.

Socialdemokraterna ser det också som självklart att kyrkan ska vara en förebild i arbetet med miljö- och klimatfrågor.

Det finns grupper i samhället med svag ekonomi. Vi socialdemokrater kommer att verka för verksamhetsformer som inte utestänger dessa grupper. Barnverksamhet och konfirmationsundervisning ska även i fortsättningen vara avgiftsfri.

Vi hoppas, att du som läser detta lägger din röst i kyrkovalet den 19 september. När du gör det, fundera över vilken kyrka du vill ha i framtiden. Vi socialdemokrater erbjuder en öppen demokratisk folkkyrka. Vi hoppas att du väljer oss. Använd dig av ditt röstkort och gå till vallokalen på söndag. Din röst gör skillnad!

För Nomineringsgruppen Arbetarepartiet Socialdemokraterna i Mönsterås Fliseryds pastorat:

Annika Tengel, Lars Hollner, Anna Rapakko, Christina Englund, Margareta Wessel och Martin Nilsson.

Mats AnderssonSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.