Restaurang blåst på 3 000

– Man känner sig så blåst, säger Carmine Porcile, som driver en restaurang i Kalmar som blivit utsatt för bedrägeri.
Kalmar • Publicerad 12 mars 2010
Carmine Porcile och kollegan Francisco Beja driver Stekhuset i Kalmar och känner sig blåsta.
Carmine Porcile och kollegan Francisco Beja driver Stekhuset i Kalmar och känner sig blåsta.Foto: Mats Holmertz

Det var för ett par veckor sedan som ett sällskap på sju personer kom in till restaurang Stekhuset i Kalmar och ville äta.

– Det var på eftermiddagen och de hade inte bokat bord. Men de fick plats och åt och drack, säger Carmine Porcile som driver Stekhuset tillsammans med Francisco Beja.

Sällskapet, troligen en familj eller eventuellt två, satt kvar i flera timmar. De åt och drack för över 3 000 kronor. När de ätit klart frågade de personalen om de kunde få betala med faktura.

– De uppgav ett företagsnamn och vi fick id-kort, adress och telefonnummer. Vi tog kopia på id-kortet också, säger Carmine Porcile.

När de hade skickat fakturan fick de snart tillbaka den tillsammans med ett brev från Posten. "Personen har flyttat och eftersändning saknas" var beskedet.

– Vi ringde Skatteverket och fick veta att den här personen har skyddade personuppgifter, säger Carmine Porcile.

Skatteverket lovade att vidarebefordra fakturan till personens hemliga adress, men än har det inte kommit något besked. Och polisen kan inte göra något.

– Enligt dem är det ingen idé att anmäla eftersom vi ingått ett avtal med det här företaget, säger Carmine Porcile.

Han och kollegan har nu beslutat att endast godkänna fakturabetalning för företag som de har samarbete med.

Emma Lind
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.