Maskerade rånare slog till mot butik – tvingade till sig pengar

På torsdagskvällen slog två maskerade gärningspersoner till mot livsmedelsbutiken på Bremerlyckan och tvingade till sig kontanter från kassan. Enligt polisen lämnade de misstänkta rånarna platsen till fots på Frejagatan.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar • Publicerad 16 mars 2023 • Uppdaterad 17 mars 2023
Efter rånet spärrades platsen av.
Efter rånet spärrades platsen av.Foto: Filip Nilsson

Det var klockan 17.20 som polisen fick larm från butiken om rånet. Ingen person ska ha skadats och det finns i nuläget inga uppgifter om att något vapen eller tillhygge ska ha använts.

– Resonemanget just nu kring omständigheterna och kring hur saker och ting har gått till är att vi rubricerar det som rån – men detaljerna kring tillvägagångssättet är fortfarande lite oklara, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisens ledningscentral i Malmö.

Maskeringen ska ha bestått av munskydd som används inom sjukvården och som var vanligt förekommande under pandemin.

I en kommentar under kvällen skriver Lina Löfström, delägare till butiken, till Barometern om rånet.

– Det är så klart tråkigt det som hände. Vi är väldigt måna om vår personal och har nyligen satt upp nya övervakningskameror och har direktlarm till säkerhetsföretag. Allt fungerade smidigt med larm och polis. Självklart är personalen chockade men mår under omständigheterna bra, säger hon.

Polisen söker efter potentiella vittnen i området.
Polisen söker efter potentiella vittnen i området.Foto: Filip Nilsson

Efter rånet spärrades platsen av. Polisen sökte under kvällen efter de misstänkta rånarna samtidigt som man knackade dörr i området och höll förhör. Vid 22-tiden hade polisen lämnat platsen och hävt avspärrningen. Då var ännu ingen gripen.

– Vi kommer att genomföra en teknisk undersökning i butiken, säger Rickard Lundqvist.

Inte heller tidigt på fredagsmorgonen har någon person frihetsberövats.

– Vi jobbar vidare med utredningsåtgärder under dagen, säger Daniel Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar, vid klockan 05.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Filip NilssonSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.