Provtagningstält på plats i Kalmar

Kalmar Artikeln publicerades
Utanför infektionskliniken i Kalmar finns nu ett provtagningstält uppslaget.
Foto: Mats Andersson
Utanför infektionskliniken i Kalmar finns nu ett provtagningstält uppslaget.

Sedan ett par dagar tillbaka sker provtagningar av personer som misstänks kunna vara smittade av coronaviruset i ett specialtält utanför infektionskliniken i Kalmar.

– Vi satte upp tältet i söndags. Sedan dess har de flesta av de personer vi provtagit fått ta sina prov i tältet. Det innebär att de personer som misstänks kunna vara smittade inte kommer in i infektionsklinikens lokaler, säger Henning Ronold, klinikchef på infektionskliniken på länssjukhuset.

Själva provtagningen av coronaviruset går snabbt och sker genom en topsning i näsan på den som misstänks ha blivit smittad.

– Det är ett väldigt snabbt prov och nu när vi har tältet på plats går det väldigt snabbt och enkelt att ta provet. Hittills har vi i länet provtagit 20-talet personer och alla prov har varit negativa, säger Henning Ronold.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.