Populär villa kan säljas

Från mitten av april till långt in i september är Ljungnäsvillan uthyrd varje dag till främst skolklasser. Nu kan den komma att säljas.
Kalmar • Publicerad 23 maj 2003

Det är en del av barn- och ungdomsförvaltningens förslag till besparingar som gör att ett av kommunens mest välbesökta lägerskolemål kan försvinna ur kommunal regi.Det är en del av barn- och ungdomsförvaltningens förslag till besparingar som gör att ett av kommunens mest välbesökta lägerskolemål kan försvinna ur kommunal regi.

I veckorna är det nästan enbart skolklasser som hyr villan för lägerskoleverksamhet.

De första fyra veckorna på sommarlovet är det olika fritis som hyr huset och på helgerna är det främst privatpersoner som firar bröllop, 50-årsdagar eller håller kurser.

För skolorna är det en billig utflykt. Vill man hyra den en dag kostar det för skolklasser 200 kronor. Om de skulle vilja övernatta kostar det 800 kronor för första natten och de följande nätterna kostar 600 kronor per natt för hela huset.

För privatpersoner kostar det lite mer att hyra Ljungnäsvillan.

Genom att sälja den gamla Jeanssonska villan kommer barn- och ungdomsförvaltningen att spara 300 000 kronor om året.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.