Politikern kan komma att entledigas Halltorp/Voxtorp.

Kalmar • Publicerad 13 december 2005

Uttalandena på julfesten får troligen konsekvenser.

- Många pastoratsmedlemmar vill att Åke Eskilsson ska entledigas, säger Lars Ohlsson, nyvald ordförande i kyrkonämnden för pastoratet Arbys kyrkliga samfällighet.

Åke Eskilsson, som varit ordförande i pastoratets kyrkonämnd de två sista mandatperioderna har också andra uppdrag. Han är nyvald till Voxtorps församlings kyrkoråd och blir också ordförande i kyrkostämman som ska välja ledamöter.

Ska samarbeta med Åström Det innebär att han ska samarbeta med Peter Åström - och det är en anledning till att många anser att han ska entledigas.

"Osolidarisk och härskarfasoner", var några ord han använde om prästen som han chefar över enligt Lars Ohlsson som tycker att det var grava anklagelser som man inte säger på en julfest.

Tänker inte sluta Åke Eskilsson är inte beredd att lämna sina uppdrag.

- Om han inte vill ta konsekvenserna av det här och lämna sina uppdrag då måste vi försöka entlediga honom från uppdragen, säger Lars Ohlsson, och påpekar att det som hänt är mycket ovanligt.

margareta.krantz@barometern.se

0480-592 63

Margareta Krantz
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.