Politiker medvetna om brister

– Vi är väl medvetna om att det finns fler medicinska områden där vi måste förbättra oss. Men vi gör också insatser för att bli bättre.
Kalmar • Publicerad 18 januari 2013

Landstingsrådet Anders Henriksson (S) bekräftar bilden att den medicinska kvaliteten på länssjukhuset behöver bli bättre.

– Vi har fått besked om att vi måste bli bättre inom områden som exempelvis strokevården, hjärtsjukvården och diabetessjukvård. Därför har vi också genomfört, och genomför, satsningar på att bli bättre.

– Men att nå resultat med bättre medicinsk kvalitet är inte något quick-fix-jobb. Det tar tid, vi måste vara målmedvetna och arbeta med förbättringsarbetet varje dag, säger Anders Henriksson.

Även Pierre Edström, landstingsråd för FP, är oroad över beskedet om bristande medicinsk kvalitet.

– Vi måste arbeta med ambitionen att bli bättre, något annat finns inte. Jag tror att en väg är att utnyttja de jämförelser som görs och sedan noga studera de sjukhus som har bra resultat. Kanske kan vi lära oss av dem och sedan jobba på för att också nå bra mätresultat för medicinsk kvalitet, säger Pierre Edström.

Mats Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.