Politik lockade unga

Årets ungdomsforum lockade långt fler än arrangörerna tänkt sig.
- Vi trodde att det skulle komma ett 40-tal ungdomar, men vi är över 100.
Kalmar • Publicerad 15 november 2003
Esan Ayala Alcona och Hanna Karlsudd från kalmar ungdomsråd var mer än nöjda med Årets Ungdomsforum som lockat mängder av elever på gymnasiet och högstadiet.FOTO: SONJA PALM
Esan Ayala Alcona och Hanna Karlsudd från kalmar ungdomsråd var mer än nöjda med Årets Ungdomsforum som lockat mängder av elever på gymnasiet och högstadiet.FOTO: SONJA PALMFoto: 

Det förklarar en nöjd och glad Esan Ayala Alcona i Kalmar ungdomsråd.

Kalmar ungdomsråd har bjudit in ungdomar från årskurs 7 och upp till gymnasieskolans sista ring i Kalmar kommun. Syftet med sammankomsten är att diskutera ungdomspolitiska frågor som skola, rasism, nedskärningar, nöjesutbud, kommunikationer och annat som är viktigt för ungdomar.

- Allt som vi kommer fram till här i dag ska vi sedan presentera på ett politikermöte i december, förklarar Esan Ayala Alcona. Tanken med ungdomsrådet är att det ska fungera som en länk mellan ungdomar och politiker.

Hanna Karlsudd är ordförande för Kalmar ungdomsråd. Hon berättar att vem som helst kan bilda en sektion inom ungdomsrådet och kämpa för något som man tycker är viktig.

- Det enda krav vi har är att det ska finnas ett äkta engagemang.

Synpunkterna på skolan var många. Diskussionerna om vad som var bra respektive dåligt debatterades.

Bättre mat, mer pengar till skolmaten, och mer resurser till skolan över huvud taget, var några argument.

Fler sena bussturer och att skippa de dyra nattaxorna, var andra krav som ställdes.

Heldagen på Kalmar teater avslutades med musik och snacks för de debattglada deltagarna.

Pia Andersson Hobert
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.