Polisen söker ytterligare vittnen till rån

Polisen i Kalmar söker nu efter fler vittnen som kan ha gjort observationer i samband med rånet i Bergavik.
Kalmar • Publicerad 8 mars 2019
Foto: JESSICA GOW

Det var vid 20-tiden den 28 februari som en man i 60-årsåldern rånades vid Ellidas gränd. De misstänkta gärningsmännen ska ha hotat mannen med pistolliknande föremål och tvingat honom att lämna ifrån sig några väskor samt sin cykel. Cykeln hittades senare i närområdet, men gärningsmännen fick polisen inte tag på.

Polisen har tidigare efterlyst vittnen, däribland en cyklist och två joggare som mannen ska ha mött tiden strax före rånet.

På sin Facebook-sida söker nu Polisen i Kalmar efter ytterligare vittnen som kan ha gjort observationer i samband med rånet. Det rör sig om tre mörkklädda personer som ett vittne såg vid klockan 20.30.

”De tre männen verkade bli rädda för vittnet och sprang in i ett grönområde vid Granvägen/Norrlidsvägen. Eventuellt kan de här männen vara intressant i utredningen”, skriver polisen i inlägget.

Strax efter händelsen ska vittnet ha sett fyra ungdomar som kom springandes och pratade högljutt från Norrlidsvägen mot Trollbackevägen. Två av ungdomarna ska ha haft shorts på sig.

Även dessa personer vill polisen nu komma i kontakt med då de kan ha gjort intressanta iakttagelser.

Den som har iakttagelser att lämna uppmana att göra detta via 114 14.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.