Polisen söker vittnen till rån av äldre kvinna

I onsdags kväll rånades en 78-årig kvinna i sitt hem på Proviantgatan i centrala Kalmar och nu söker polisen efter vittnen.
Kalmar • Publicerad 6 juli 2012

Polisen ser allvarligt på händelsen där den 78-åriga kvinnan blev rånad på sin plånbok, när gärningsmannen tog sig in i hennes bostad. Han ska ha uppgett att han ville växla en femhundralapp, men när kvinnan tog fram växeln ryckte han åt sig alla pengar i plånboken och sprang iväg. Kvinnan klarade sig oskadd men chockades av händelsen.

Polisen skriver nu i ett pressmeddelande att de är angelägna om att komma i kontakt med eventuella vittnen. Rånet skedde vid åttatiden på onsdagskvällen och den misstänkte rånaren är i 20-25-årsåldern, cirka 1,70 lång och med smal kroppsbyggnad. Upplysningar och tips om något som kan sättas i samband med rånet lämnas till polisen och förundersökningsledaren Mikael Front på 114 14.

Andreas Norinder
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.