Petersson backar upp Lövgren

Tre frågor till Malin Petersson, förste vice förbundsordförande för Moderaterna i Kalmar län, som backar upp Jonas Lövgrens kritiserade utspel, som kallats fegt.
Kalmar • Publicerad 9 juni 2012

1 Var det klokt att uttrycka rädsla på ett offentligt möte med tanke på att vittnen och målsägande redan är rädda?

– Ibland ångrar man något man sagt. Men det som är sagt är sagt. Moderaternas ingång i det här är att polisen måste få möjlighet att göra sitt jobb.

2 Delar moderata partiet Jonas Lövgrens hållning i fråga om Miljöpartiets förslag att kommunen ska ta initiativ till en egen mc-fest?

– Det vi säger är att det här är en polisiär fråga där vi inte kan gå in över huvud taget. Sakfrågan är om kommunen ska ordna en fest och det ska vi inte. Kommunen ska göra en stadsfest.

3 Har en politiker särskilt ansvar i en sådan här situation?

– Det är nog många som tycker precis som Jonas Lövgren. Det är klart att man ska ha civilkurage och stå upp för rättvisan. När man sitter i kommunstyrelsen är man där som politiker men vi är inte mer än människor och är inga robotar.

Emma Nordander Arenius
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.