Annons

Peter Wretlund: ”Sorgligt och ledsamt”

– Det är väldigt sorgligt och ledsamt. Medievärlden i Kalmar län har fått en röst mindre, säger Peter Wretlund, ordförande i Östra Smålands intressenter AB.
Kalmar län • Publicerad 25 november 2019
Peter Wretlund, ordförande i Östra Smålands intressenter AB.Foto: Roger Carlsson

Bolaget har fram till helt nyligen ägt 9 procent av tidningen Östra Småland.

– Jag tänker på medarbetarna som fått nedläggningsbeskedet i dag, säger Peter Wretlund.

Annons

Han säger att han har känt till att det pågått en process sedan en tid tillbaka. Han hade hoppats att det skulle finnas andra möjligheter för tidningen men förlusterna blev till slut för stora. Peter Wretlund vill inte låta någon skugga falla över ägaren Gota Media.

– Vi har enats om en konstruktion där Gota Media tar hela det ekonomiska ansvaret. De har under tio års tid satsat uppemot 100 miljoner. Vi skiljs åt som vänner. Jag tycker att de har tagit sitt ansvar, vi kan läsa siffror vi också, säger Peter Wretlund.

Vad har du själv haft för relation till Östran/Nyheterna?

– Jag har haft en nära relation till tidningen. Jag är uppvuxen i tidningsbudsfamilj och har delat ut tidningar som sommarjobb och även sålt prenumerationer. Som politisk aktiv har jag alltid haft dem på tråden.

Karin LagerströmSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons