Pengaregn över lokala föreningar

Kalmar Artikeln publicerades

Tre föreningar fick dela på 136 500 kronor när Sparbanksstiftelsen på torsdagen delade ut pengar.

Två gånger per år kan föreningslivet ansöka om medel ur stiftelsens fond för specifika projekt.

Höstens anslag, 45 500 kronor vardera, gick i år till Hossmo BK, Ljungbyholms IF och Kalmar Saints Basket.

Pengarna kommer att användas för olika ändamål. Med stödet kan nu Hossmo BK gå vidare med planerna på att anlägga en padeltennisbana i Rinkabyholm.

Basketklubben ska genomföra ett projekt inriktat bland annat på utveckling av rullsstolsbasket i Kalmar. Ljungbyholms IF ska använda sina pengar till arbete mot att ungdomar kommer i kontakt med alkohol, narkotika, tobak och dopning.

– Detta är ett av mina roligare uppdrag på banken. Jag vill verkligen uppmana fler föreningar att söka stöd från Sparbanksstiftelsen, säger Marie Fuhr, kontorschef Swedbank i Kalmar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.