Annons

Pappa åtalas för hundratals våldtäkter mot sin dotter

En man i 50-årsåldern åtalas för att under sju år, vid minst 350 tillfällen, ha haft samlag med sin egen dotter. Enligt åtalet har övergreppen begåtts både före och efter att hon fyllde 18 år.
Kalmar län • Publicerad 8 oktober 2018
Kalmar Tingsrätt.
Kalmar Tingsrätt.Foto: Mats Holmertz

Mannen är bosatt i en kommun som angränsar till Kalmar län och det är Kalmar tingsrätt som har hand om fallet. De misstänkta brotten ska ha begåtts på flera platser i landet, och även utomlands.

Enligt åklagare Robert Knutsson har mannen under fyra år våldtagit sin underåriga dotter vid cirka 200 tillfällen. Efter att hon fyllde 18 år ska samlagen har fortsatt i tre år och vid cirka 150 tillfällen.

Annons

Samlagen som ska ha skett innan dotterns 18-årsdag rubriceras som våldtäkt mot barn. De senare rubriceras som samlag med avkomling.

Mannen i 50-årsåldern åtalas också för att under sommaren 2017 ha ofredat sin dotter genom en hotfull lapp på hennes bil och genom att ha skickat grova sexuella förolämpningar till henne. Detta ska ha skett i Kalmar kommun, enligt åtalet.

Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons