Omfattande spaning bakom kokainbeslag

Kalmar Artikeln publicerades
Polisen har gjort en mängd beslag så som narkotika och pengar, som bevisar den misstänktes roll i narkotikahandeln i centrala Kalmar.
Foto: Polisen
Polisen har gjort en mängd beslag så som narkotika och pengar, som bevisar den misstänktes roll i narkotikahandeln i centrala Kalmar.

Polisen misstänkte att 20-åringen varit och hämtat ett parti narkotika. När han steg av tåget slog spanarna till och hittade 52 gram kokain.

Under hösten var det en hel del oroligheter kring Baronen och centralstationen i Kalmar. Det kom också rapporter om ökad knarkhandel och polisen satte området under bevakning.

En av dem som ägnades extra uppmärksamhet var en 20-åring som tidigare dömts för bland annat ringa narkotikabrott och misshandel.

Vid två olika tillfällen under oktober sattes den unge mannen dessutom i samband med att ungdomar greps med sammanlagt 200 gram hasch.

Under polisens spaningsarbete framkom att 20-åringen den 9 december skulle åka tåg till Göteborg. Misstankar fanns att syftet var att hämta narkotika.

Kalmarpolisen bad därför kolleger på västkusten att följa efter och dokumentera vad mannen hade för sig i staden. Civila spanare följde så gott som varje steg han tog och noterade bland annat ett möte med en dittills okänd man som tycktes överlämna något.

Senare under dagen observerade spanarna hur 20-åringen satte sig på ett tåg för att resa tillbaka till ostkusten. Kalmarpolisen började då förbereda ett tillslag och kommendera ut personal bland annat till Nybro station utifall han skulle kliva av där. Det gjorde han.

När han steg av tåget möttes han av två poliser som tog honom till en busskur för samtal. I samband med att han skulle avvisiteras slängde han från sig ett litet paket. I detta låg kokain.

Beslaget ledde dessutom till en husrannsakan hemma hos 20-åringens flickvän. Under hennes madrass hittades då 9 500 kronor i kontanter som åklagaren menar kommer från narkotikaaffärer och därför ska förverkas.

Den unge mannen har suttit häktad sedan gripandet. Då förundersökningen nu är avslutad och åtal väckt kommer han att inom kort ställas inför rätta i Kalmar tingsrätt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.