Nytt rekord även på cyklingen: ”Osannolikt”

KALMAR Artikeln publicerades
Boris Stein intervjuas inför starten.
Boris Stein intervjuas inför starten.

Alexander Berggren öppnade Ironman Kalmar 2019 med att krossa simrekordet. Tysken Boris Stein följde upp med att sätta nytt cykelrekord – 4.03.08.

– Det är osannolikt snabbt, säger triatleten Jonas Colting i Barometerns sändning.

Årets Ironman Kalmar har efter två delmoment bjudit på två otroliga noteringar. Efter Alexander Berggrens rekordsnabba simning var det Boris Stein som tog över showen på cykeln. Han trampade ikapp täten för att sedan rycka i väg i egen majestät.

Efter att ha avverkat den 180,2 kilometer långa cykelbanan stannade klockan på 4.03.08. En rejäl hyvling av australiensaren Cameron Wurfs rekord från 2017 som löd 4.14.27.

Vid växlingen till löpningen låg Boris Stein 5 minuter och 32 sekunder före tvåan Karl-Johan Danielsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.