Nya cykelkartor ska få fler turister att trampa

Utforska Kalmar kommun i bara farten från cykelsadeln. Nu finns tre nya cykelkartor för dig som vill trampa och turista på samma gång.
Kalmar • Publicerad 15 maj 2014
Foto: Kent Porter

– Ursprungstanken har vi lyckats med. Nu täcker vi in en stor del av kommunen samtidigt som den som cyklar samtidigt passerar intressanta platser med både kultur och natur, säger Thomas Eidrup projektledare för Kalmar cykelstad.

Genom de tre olika kartorna kan man nu välja mellan fem olika cykelturer på 36-74 kilometer som sträcker sig åt både norr och söder. Tanken är att locka fler turister att cykla men även boende i Kalmar eller angränsande kommuner kan ta chansen att utforska områden från cykelsadeln. Kartorna är gratis och går att ladda ner till mobilen eller hämta på Turistbyrån. På cykelkartorna finns förslag till hållpunkter under turen som matställen, museer, gårdsbutiker och andra sevärda stopp.

Kartorna har Kalmar kommun tagit fram tillsammans med Destination Kalmar vars anställda även har hjälpt till att testa kartornas duglighet från cykelsadeln.

– Det är vi mycket tacksamma för. Genom deras synpunkter har vi kunnat göra kartorna tydligare där det behövts, säger Thomas Eidrup.

Men för den som inte vill trampa 36 kilometer eller mer finns fortfarande cykelkartan över Kalmar stadskärna som ett komplement.

Cykelkartor

Elin Ericsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.