Ny konkurrens om avfallshantering

Företaget Sita vill ta upp konkurrensen om avfallshantering och återvinning i Kalmar.
Kalmar • Publicerad 10 maj 2014

En omlastningsstation för avfall är redan på plats i Kalmar. Om kundtillströmningen fortsätter kan det på sikt leda till etablering av ett nytt kontor i Kalmar.

– Vi vill ge företag och verksamheter en ny möjlighet att bedöma om dagens återvinningslösning är effektiv och miljöriktig och om de betalar ett konkurrenskraftigt pris för sin avfallshantering. För många företag är det viktigt att kunna visa upp en grön profil och vi har beprövade lösningar för både farligt avfall och butikernas matavfall, säger Magnus Ingvarsson som är avdelningschef för Sita i Kalmar.

Sita Sverige har i?dag 66 lokalkontor runt om i landet. Företaget har redan ett kontor i Borgholm där man ansvarar för hämtningen av hushållsavfall. Omlastningsstationen i Kalmar riktar sig till företag med erbjudande om att lämna in sitt avfall eller få det hämtat av Sita.

Jörgen Ström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.