GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny glödhet nyårstradition drog storpublik

En sprakande eldshow, en dikt av Ola Magnell och stämningsfull sång från fönster, balkonger och från scenen på torget. Publiken på Stortorget i Kalmar bjöds på en riktig nyårskaramell.
Kalmar • Publicerad 31 december 2021 • Uppdaterad 1 januari 2022
Glödhett. Ignited i ett dramatiskt nummer av eldhav.
Glödhett. Ignited i ett dramatiskt nummer av eldhav.Foto: Anna Borg

Klockan 17.00 gick startskottet av ”Nyårsglöd”, en ny tradition för att inleda en festlig nyårskväll. Firandet lockade många och Stortorget var fyllt med folk och stämningen var hög.

TV: Se eldshowen med Ignited:

På en mindre scen startade Quastakören med ett medley och därefter tog Thomas Björklund Svensson vid från ett av Stadshotellets små balkonger med en kraftfull version av ”Stad i ljus”.

I ett fönster på stadshuset underhöll Amelie Reimers, känd från Idol. Robert Gustafsson tittade också ut från ett fönster och läste med andakt dikten ”Livet är en cykeltur”, en låt skriven av Kalmarbördiga artisten Ola Magnell, som avled 2020. Dikten är utsedd till Årets dikt av Kalmar kommun, en ny tradition som inleddes i år. Följande text ur ”Livet är en cykeltur” kommer att förevigas i Kalmar Rosenträdgård:

”Livet är en cykeltur från nattens kärleksstund

medan ljuset återvänder över Kalmarsund.

Livet är en skog av färger i septembers sol

och ett frö som spirar under snön som föll ifjol.

Livet är en liten tös som blir kär i allt hon ser

och en man som ler men inte mäktar älska mer.”

TV: Nyårsstämning på Stortorget:

Pulsen höjdes rejält när Ignited, kända från bland annat Talang på TV4 och tidigare framträdanden i Kalmarsalen, intog scenen och det blev glödhett. De bjöd publiken på en dramatisk show med eldhav och häftiga pyrotekniska effekter.

Från Stadshotellets balkong sjöng Albin Lee Meldau och avslutade firandet med en stämningsfull version av ”Säng av rosor”. Kalmar kommun och Destination Kalmar stod bakom arrangemanget.

BILDSPEL: Se bilder från Nyårsglöd:

10 bilder
Quastakören med ett medley.
Hela Stortorget fylldes med folk och många stod även längs med Storgatan.
Operasångaren Thomas Björklund Svensson tog i från ett av Stadshotellets en balkong.
Thomas Björklund Svensson.
Albin Lee Meldau tillsammans med Peter Kvint underhöll med två sångnummer.
Amelie Reimers sjöng, ”Ser du månen där du är ikväll”.
Nyårsglöd på Stortorget 2021 nyår.
Eldshowen värmde publiken.
Fart och fläkt under eldshowen.
Quastakören med ett medley.
Hela Stortorget fylldes med folk och många stod även längs med Storgatan.
Anna BorgSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.