Nu lyser lamporna

Nu lyser lamporna igen på Falkenbergsvägen. Efter drygt en månads mörker har billister nu bättre chans att upptäcka cyklande barn.
Kalmar • Publicerad 26 oktober 2011
Noah Frost-Bard med mamma Helene Bard gläds över att lamporna lyser igen på Falkenbergsvägen.
?Nu känns det tryggare, men jag tycker att någon borde ha skickat ut ett brev innan lamporna släcktes, säger hon. Vi fick ingen information alls.
Noah Frost-Bard med mamma Helene Bard gläds över att lamporna lyser igen på Falkenbergsvägen. ?Nu känns det tryggare, men jag tycker att någon borde ha skickat ut ett brev innan lamporna släcktes, säger hon. Vi fick ingen information alls.Foto: Mats Holmertz

– Det känns jättebra nu, säger Helene Bard som bor invid vägen. Jag har varit orolig för köra på barn när jag att backar ut på vägen.

När kommunen fick reda på att Kalmar Energi släckt lamporna på grund av rondellbygget i korsningen Södra väggen-Stensbergsvägen uppstod febril aktivitet. De inblandade myndigheterna och entreprenörerna började kommunicera med varandra för att samordna arbetet med elnätet. Peter Asteberg, projektledare på Kalmar kommun sa att lamporna skulle tändas igen inom två veckor. Det tog en. I måndags installerade entreprenören som bygger rondellen ett nytt elskåp och sedan tände Kalmar Energi lamporna igen. Annars kunde vägen ha förblivit mörk till slutet av november.

Sebastian Gonzalez Wibling

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.