Nattklubb får böter för hög musik

The Sign får böta 100 000. Nattklubben stör, menar mark- och miljödomstolen.
Kalmar • Publicerad 18 januari 2013

Gästerna tycker att musiken är för låg, mark och miljödomstolen att den för hög. Nattklubben The Sign tvingas nu att böta för att de spelar för hög musik. Diskussionerna har varit långa och samtidigt infekterade, man har bråkat med kommunen om vem som ska betala bullermätning, två hyresgäster har tvingats flytta från byggnaden och nu tvingas nattklubben alltså betala böter.

– Man har gjort framsteg, men inte tillräckligt. Det är svårt med en nattklubb så centralt, säger miljöinspektör Kristine Bergius.

The Sign har haft ett vite på beloppet under större delen av 2012, men nu har alltså mark- och miljödomstolen beslutet att böter ska utdömas. Nattklubben har hävdat att vitet inte längre skulle vara aktuellt då hyresgästerna flyttat ut från fastigheten.

Vd på bolaget Veb som äger krogen är Martin Bergman. Han vill inte kommentera innehållet i domen.

– Vi har inte bestämt oss om vi ska överklaga, mer vill jag inte säga.

Det finns ytterligare ett vite på 200?000 kronor som hotar nattklubben. Detta beror på en anmälan från augusti då gränsvärdena överskreds. Men då nattklubben lyckats få ner ljudnivån har böterna inte utdömts.

Anders Blank
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.