Motorcyklar i kortege hälsar våren

Motorcyklar i kortege mellan Nybro och Kalmar är ett säkert vårtecken.
Kalmar • Publicerad 3 maj 2014
Foto: 
Mellan 400 och 500 motorcyklister hälsade våren i kortege mellan Kalmar och Nybro.
Mellan 400 och 500 motorcyklister hälsade våren i kortege mellan Kalmar och Nybro.Foto: Paul Madej

I tolv år har Beethovens mc-klubb i Kölby kvarn utanför Ljungbyholm ordnat evenemanget ”Hälsa våren”. Alla motorcyklister är välkomna att delta.

– Syftet är att visa upp oss för andra trafikanter, så att de ser oss när vi är ute och kör, säger Conny Larsson som är ordförande i föreningen och som kör i täten av kortegen.

Årets rutt för kortegen går från Ljungbyholm till Karlsrorondellen, vidare till Nybro torg för att därefter köra till Hamnplan i Färjestaden.

– Tidigare år har vi varit på Stortorget i Kalmar också, men det här är ett evenemang som växer nästan varje år och då är det svårt att köra in på Kvarnholmen med så mycket motorcyklar. I år är det mellan 400 och 500 motorcyklar som deltar, säger Conny Larsson.

Han är tacksam för solskenet på lördagsmorgonen.

– Vädret är viktigast av allt. Det här är ett väldigt väderberoende evenemang. För några år sedan regnade det och var sex grader varmt. Då kom det 28 stycken. Det är inte kul när man förberett med mat och annat, säger Conny Larsson.

Kurt Elmgren från Nybro kör i kortegen för fjärde året. Han tycker att det bästa är att man får se så mycket motorcyklar.

– Gå bortåt kortegen och titta får du se vilka fina hojar det finns här, säger han.

Camilla Sjöberg åker i kortegen för första gången.

– Vi hörde talas om detta och tyckte att det verkade kul, säger hon.

Johanna Steinvall
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.