Moderat kritiserar Bistro Bar - beslut

Vice ordföranden i socialnämnden vill ha nya riktlinjer om delgivning. Kajsa Hedin (M) är kritisk mot hur Bistro bar blivit behandlade.
Kalmar • Publicerad 26 juli 2012
Moderaten Kajsa Hedin är kritiskt till hur ärendet mot Bistro Bar har hanterats och vill nu se nya riktlinker om delgivning.Foto: Paul Madej
Moderaten Kajsa Hedin är kritiskt till hur ärendet mot Bistro Bar har hanterats och vill nu se nya riktlinker om delgivning.Foto: Paul MadejFoto: Paul Madej

Den 19 juni återkallade socialnämnden serveringstillståndet för Bistro bar. Men hur skedde egentligen delgivningen av beslutet. Det undrar vice ordförande Kajsa Hedin (M) som nu vill ha tydligare regler.

– Vi har under ärendets gång ändrat oss. Först fick jag beskedet att delgivningskvitto gällde, sedan ändrades tydligen detta till att det räcker med att muntligen informera, säger Kajsa Hedin.

Hon vill nu att nämnden tar fram riktlinjer för delgivning av beslut så att nämnden kan vara tydliga och konsekventa i agerande mot krogarna. 

Beslutet skickades till ett av Bistro bars ombud som på grund av sjukdom och semester inte hämtat ut delgivningen. Därför fortsatte Bistro bar att servera alkohol innan polisen besökte restaurangen förra veckan.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.