Mobilt poliskontor i Lindsdal

Flera villainbrott, ett mord och mycket drog- och alkoholproblem bland unga. Det är Lindsdals baksida.
Efter påstötningar från centern har polisen beslutat att upprätta ett mobilt poliskontor bland annat i Lindsdal.
Kalmar • Publicerad 20 mars 2010

I ett brev till polismyndigheten skriver Berit Rudolfsson, ordförande i Centerpartiets avdelning i Lindsdal och Förlösa, att mycket tråkigheter har inträffat i Lindsdal under den senaste tiden och att man inte kan acceptera situationen längre.

Inom Centerpartiet har man länge kämpat för närpoliser eller kvarterspolis eftersom man anser att det är viktigt att polisen finns och syns i samhället som en naturlig del.

Därför föreslår man att polisen öppnar en tillfällig station i Lindsdals centrum under ett års tid där det finns tomma lokaler att hyra.

I ett svar från polismyndigheten i Kalmar skriver närpolischef Ann Åsenius att man är medveten om att Lindsdal har drabbats av mycket brottslighet av olika slag under den senaste tiden. Och att det är därför som polisens ungdomsteam samverkar med alla skolor i kommunen.

De arbetar också tillsammans med socialtjänst, föräldrar och olika organisationer för att rädda unga människor från missbruk och kriminalitet. Dessutom har utredare och spanare arbetat intensivt för att lösa villainbrotten.

Någon fast polisstation i Lindsdal ingår inte i polisens planer däremot kommer man att använda ett mobilt poliskontor. Polisen kan därmed aktivt söka upp allmänheten på platser där mycket folk samlas och påtagligt öka sin närvaro på mindre orter. Verksamheten är planerad att komma i gång efter semestern 2010, skriver Ann Åsenius.

Pia Andersson Hobert
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.