Mindre pengar till blomsterprakt i stan

Färre blommor i hamnen och mindre utsmyckningar i tätorterna. Den stränga vintern får konsekvenser för blomsterprakten.
Kalmar • Publicerad 27 juni 2013
Snöbudgeten överskreds, det innebär inga blommor till Gästhamnen.
Snöbudgeten överskreds, det innebär inga blommor till Gästhamnen.Foto: Paul Madej

Sommaren 2013 har förutsättningar att slå rekord när det gäller besöksnäring. Damfotbolls-EM, Ironman, utomhusteater på Krusenstiernska och mängder av andra evenemang borgar för turistrekord. Men årets besökare får lite mindre av blomsterprakt i staden. Det är vinterns fel.

– Så är det. Vi har fått sammanlagt 200 000 kronor mindre att röra oss med i år, säger parkingenjör Bengt Andersson. Serviceförvaltningen har behövt pengar för att täcka snöröjningens kostnader.

Det märks i kommunens tätorter, som fått lite färre blomsterkrukor i år, men även i hamnen.

– Jo, det har kommit ­klagomål från någon i Påryd som saknade ett blomsterfat och vi har också fått påtryckningar från turistbyrån att de saknas blommor i gästhamnen, säger han.

Det är bara några veckor kvar till ett av de större evenemangen, dam-EM, känns det inte trist att erbjuda gästerna normal blomsterprakt?

– Jo, det är det samtidigt som de jag pratar med har full förståelse för prioriteringarna. När det gäller dam-EM så kommer vi att satsa på blomsterarrangemang på vägarna ut till ­arenan. Men medel för detta tas från ett annat konto.

Anders Blank
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.