GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mensas IQ-test i Kalmar fullbokat: ”Inte räknat med det”

På mindre än ett dygn bokades samtliga platser till Mensas IQ-test i Kalmar.
– Jag hade inte räknat med det, säger testledaren Pontus Eriksson som nu undersöker om antalet platser kan utökas.
Kalmar • Publicerad 13 september 2017 • Uppdaterad 14 september 2017

På tisdagen skrev vi om det IQ-test som Mensa kommer att arrangera i Kalmar den 30 september. Då var fortfarande samtliga tio platser tillgängliga.

Mindre än ett dygn senare är testet fullbokat.

–Jag hade inte räknat med att det skulle gå riktigt så fort, säger Pontus Eriksson, testledare i Kalmar.

IQ-testet arrangeras i Galejan i Kalmar sporthall och består av olika uppgifter med matriser. På onsdagen fick Pontus Eriksson klartecken för att utöka antalet platser med 20 stycken.

Varför tror du att intresset är så stort?

– Det har ju varit en del media runt föreningen och vi har sett en tydlig ökning av folk som anmält sig när de fått veta om att möjligheten finns. Det verkar som folk tycker det är väldigt roligt att testa sig själva. Sedan har testet aldrig varit i Kalmarområdet så när möjligheten dök upp och folk fick se det där så hakade de på direkt, säger Pontus Eriksson.

Anton LernstålSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.