Mc-träff fick nobben

Kommunstyrelsen nobbar Miljöpartiets förslag om en mc-träff i kommunal regi. Jonas Lövgren (M) som varit starkt kritisk till förslaget är nöjd med beslutet.
Kalmar • Publicerad 21 juni 2012

Miljöpartiet i Kalmar föreslog i maj att kommunen skulle ta initiativ till en mc-träff, som ett ställningstagande efter attacken mot Svineri mc i Smedby.

Men kommunstyrelsen nobbar nu förslaget som väckt starka reaktioner.

Moderaternas Jonas Lövgren sade exempelvis att han var starkt emot att kommunen ordnar mc-träffar, med motiveringen att han var orolig för den egna säkerheten.

– Jag tycker det var ett klokt beslut. Jag vet att vissa tolkat mitt uttalande som ett utslag av feghet och jag uttryckte mig kanske allt för personligt. Men sakfrågan, om kommunen ska anordna mc-träffar eller inte, har hamnat i skymundan tycker jag, säger han angående kommunstyrelsens svar på Miljöpartiets förslag.

Även Miljöpartiets Anna Thore är nöjd med kommunstyrelsens yttrande.

– Kommunstyrelsen säger att de tillsammans med andra aktörer vill bekämpa den organiserade brottsligheten. Vi ville starta en dialog och det tycker jag att vi har gjort nu. Det finns även konkreta idéer på hur man kan motverka denna typ av brottslighet, men vad det är för några kan jag inte gå in på nu.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.