Annons

Man plockade upp liftare – blev rånad på bilen

Mannen plockade upp två liftare i Vimmerby. Någonstans på Ölandsleden i Kalmar tvingade de båda männen föraren att lämna bilen. En bil som sedan hittades krockad i Smedby.
Smedby • Publicerad 3 februari 2018 • Uppdaterad 4 februari 2018
Bilen stals på Ölandsleden i Kalmar och hittades sedan krockad i Smedby.
Bilen stals på Ölandsleden i Kalmar och hittades sedan krockad i Smedby.

Det var tidigare på lördagen som en bilförare i 50-årsåldern tog upp två liftare i Vimmerby. Sällskapet fortsatte sedan bilfärden mot Kalmar, men istället för att bilföraren släppte av liftarna så tvingade de båda männen föraren att lämna sin egen bil.

– De har använt våld för att tilltvinga sig bilen, men på vilket sätt vill jag inte gå in på. Inte heller om de hade vapen av något slag, säger Joakim Andrén, inre befäl vid polisen i Kalmar.

Annons

Bilen hittades vid 21-tiden på kvällen övergiven och krockad vid korsningen Dokumentvägen/Logistikvägen i Smedby. Den 50-årige bilföraren plockades upp av en förbipasserande vid trafikplats Ölandsleden och kördes till sjukhus. Länssjukhuset i Kalmar hade på söndagsmorgonen inga uppgifter kring mannens eventuella skador.

De båda misstänkta liftarna kunde gripas av polisen vid 22.30-tiden på kvällen i Smedby. De hade, förutom bilen, även tagit bilförarens mobiltelefon och kunde spåras via den. De gripna männen är i 30-årsåldern och sitter anhållna. De har förhörts under söndagen, men ytterligare förhör väntas under måndagen.

Lotta WaghornSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons