Mamma misshandlade dotter

Mamman hade vid upprepade tillfällen under flera år slagit sin dotter. Nu har den 55-åriga kvinnan dömts för grov fridskränkning till skyddstillsyn med 140 timmars samhällstjänst.
Kalmar • Publicerad 8 oktober 2011

Dottern var cirka fyra år gammal då mamman började slå henne. Under åren som följde skedde misshandlarna vid upprepade tillfällen, oftast i form av slag mot ansiktet, armarna eller rumpan. I tingsrättens dom sägs att gärningarna snarare har utförts av missriktad omtanke än av elakhet och i syfte att skada.

Kvinnan har hela tiden nekat till brott och menat att dottern ljugit eller fantiserat ihop det hela. Tingsrätten fann dock tilltro till flickans berättelse under förhandlingarna.

Kvinnan riskerade sex månaders fängelse men valde istället påföljden skyddstillsyn med samhällstjänst. Hon ska också betala 15 000 kronor i skadestånd till dottern.

Jan Stenqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.