Målmedvetet barn skrev till ansvariga

"Viktigt info till er som ska ta bort lekparken. Jag tycker att det är synd att ni ska ta bort den.
Kalmar • Publicerad 12 november 2003
Det finns flera skäl till att lekplatsen på Stensviksvägen ska försvinna. Trafiken på gatorna runt om är ett av dem.
Den lilla lekplatsen på Stensviksvägen ska tas bort och det har ett barn reagerat på. Genom att hänga upp ett brev vill barnet att kommunen ska sätta upp fotbollsmål när lekplatsen försvunnit.FOTO: ANDERS JOHANSSON
Det finns flera skäl till att lekplatsen på Stensviksvägen ska försvinna. Trafiken på gatorna runt om är ett av dem. Den lilla lekplatsen på Stensviksvägen ska tas bort och det har ett barn reagerat på. Genom att hänga upp ett brev vill barnet att kommunen ska sätta upp fotbollsmål när lekplatsen försvunnit.FOTO: ANDERS JOHANSSONFoto: 

Så står det i ett litet inplastat brev som hänger på en skylt vid lekplatsen på Stensviksvägen på Stensö. Skylten är uppsatt av Kalmar kommun och där står det att lekplatsen ska utgå. Skälet är att kommunen måste klara underhåll och säkerhetskrav som ställs på lekplatser och därför ska den lilla lekplatsen ersättas i närheten.

Hängde upp sitt budskap

Detta besked har något av barnen som brukar leka på lekplatsen reagerat på och hängt upp ett brev riktat till Kalmar kommun på skylten.

I brevet står det att barnet tycker att det är synd att lekplatsen ska försvinna, men att det vore bra om det sattes upp två fotbollsmål i stället, "Jag och min brorsa har ingenstans att spela fotboll eller lägga straffar och sånt" skriver barnet. Brevet är undertecknat av Kate Beck med en liten parentes efteråt som säger att namnet är ett artistnamn.

"Mysigt sätt att kommunicera"

När Barometern-OT får tag på gatu- och parkchefen Per Olof Johansson visar det sig att han inte sett brevet. Men efter att han fått det uppläst för sig blir han glad.

- Det här var ett mysigt sätt att kommunicera med kommunen på. Och det är väldigt tydligt vad de vill. Men det är synd att det inte finns något telefonnummer, i så fall hade vi ringt, säger han.

Kan det bli fotbollsmål på lekplatsen?

- Det är frestande att säga ja, men en av anledningarna till att lekplatsen ska försvinna är att det är mycket trafik runt omkring och det går ganska fort ibland. Därför passar det inte så bra med fotbollsmål heller. Men i Kalmarsundsparken i närheten finns härliga ytor att lägga straffar på om, och om det inte finns fotbollsmål där kanske det kan bli.

Kim Ustamujic Johansen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.