GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mäklarprofil startar eget – trots motvind på marknaden: ”Kan bli väldigt bra när det väl vänder”

Företaget Bjurfors etablerar sig i Kalmar. En av två franchisetagare blir mäklarprofilen Ludwig Johansson.
– Det är redan en del folk som har hört av sig. Tanken är att vi ska växa, säger 28-åringen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar • Publicerad 17 januari 2023
Fram till november arbetade Ludwig Johansson på Pontuz Löfgren AB där han var han en av firmans mest profilerade mäklare.
Fram till november arbetade Ludwig Johansson på Pontuz Löfgren AB där han var han en av firmans mest profilerade mäklare.Foto: Mikael Eklund

Mäklaren Ludwig Johansson har de senaste åren legat i topp över antalet försäljningar i Kalmar. Nu tar 28-åringen från Örsjö nästa kliv i karriären. Tillsammans med en tidigare kollega startar han den rikstäckande firman Bjurfors nya Kalmarkontor.

– Det känns kul. Jag själv har tänkt det här sedan jag började mäkla. Sedan kom Bjurfors in i bilden tidigt i somras och när vi träffades hade vi bra diskussioner, säger Ludwig Johansson, som nu blir franchisetagare.

”Det är klart att det är pirrigt. Det är ju en marknad som inte är jättebra, men där tror vi att vi kan göra skillnad.”
Ludwig Johansson

Ludwig Johanssons affärspartner arbetar fortfarande på en konkurrerande mäklarfirma och har på grund av lojalitetsplikten valt att inte gå ut med sitt namn. Duons plan är att verksamheten ska vara igång på allvar i månadsskiftet februari/mars. Arbetet med att hitta en lämplig kontorslokal i centrala Kalmar pågår.

– Vi ska fortsätta vara oss själva samtidigt som vi optimerar vår verksamhet på ett sätt som vi tror är ännu bättre. Vi vill utforma ett mäkleri som är bättre än vad som finns i Kalmar i dag. Sedan tänker jag inte avslöja för mycket om vad det innebär, säger Ludwig Johansson och ler.

Den tidigare så heta bostadsmarknaden har svalnat av ordentligt det senaste året. Stigande inflation och högre räntor har minskat köpkraften hos hushållen och priserna på bostäder har sjunkit.

– Det är klart att det är pirrigt. Det är ju en marknad som inte är jättebra, men där tror vi att vi kan göra skillnad, säger Ludwig Johansson.

Det var min nästa fråga. Är det verkligen ett bra läge att starta en mäklarfirma just nu?

– Jag skulle nog säga att den perfekta tajmingen finns inte. Men kan man göra ett bra jobb när det är tufft så är vi övertygade om att det kan bli väldigt bra när det väl vänder. Folk måste ha någonstans att bo, det behovet har inte försvunnit, det är bara att marknaden ser annorlunda ut nu mot hur det var för 1,5 år sedan.

Samuel SlättmanSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.