Lyxbil värd 600000 stals från företag

Under söndagsnatten stals en lyxbil värd 600 000 kronor. Polisen misstänker att tjuvarna ska försöka föra fordonet ut ur landet.
Kalmar • Publicerad 14 mars 2006

Fordonet, en svart Maserati 4200 GT coupe, var uppställd vid företaget Mr Cap på Södra vägen i Kalmar. Stölden ägde rum någon gång mellan söndagseftermiddagen och måndagsmorgonen.

Genom att bryta upp ett fönster och en ståldörr lyckades tjuvarna ta sig in på företagets kontor, där nycklarna till bilen förvarades. Sedan var det bara för dem att starta motorn och köra iväg.

- Troligtvis rör det sig om ett beställningsjobb och förmodligen kommer bilen att försvinna från Sverige, säger Stig Svensson vid kriminalpolisen i Kalmar.

Maseratin är av årsmodell 2000 och importerades av ägaren förra sommaren. Han fick alltså bara ha dyrgripen i sin ägo i åtta månader.

Nu står förhoppningen till att någon ser fordonet och lämnar upplysningar till polisen. En nationell efterlysning har gått ut.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.