Annons

Lurendrejare får ett års fängelse

Det blev fängelse för den 40-årige man som lurade till sig varor för 10?000-tals kronor runt om i södra länet. Hans kvinnliga medhjälpare dömdes till vård.
Kalmar • Publicerad 25 november 2009

Under en intensiv vecka i början av oktober besökte paret olika företag och plockade bland annat ut byggverktyg, mätinstrument och kläder.

– Han kom in i butiken, sa att han jobbade för Mörebyggen och behövde kläder till några praktikanter på bygget. Det kändes inte riktigt bra men han fick grejerna, berättade en anställd vid ett byggvaruhus i Mönsterås när paret nyligen stod inför rätta i Kalmar.

Annons

Flera andra företag berättade under rättegången om hur de lurats på liknande sätt.

Några större kontroller tycks de inte gjort utan nöjt sig med de uppgifter som 40-åringen lämnade.

Innan polisen hann få stopp på mannen och kvinnans framfart hade de hunnit komma över varor för upp emot 100 000 kronor.

När rättegången hölls gick allt i en rasande fart. Paret erkände sig skyldiga på punkt efter punkt.

För 40-åringens dom var tisdagens dom bara en i en lång rad. Hans brottsregister innehåller numera 38 domar. Förra året fälldes han bland annat för stöld och kom då undan med vård. Den här gången väntar ett års fängelse.

Kvinnan, som har ett långt drogmissbruk bakom sig, dömdes till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, det vill säga vård.

Peter Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons