Lungt firande i Kalmar

Kylan och de stängda krogarna. Det gjorde att det blev en lugn övergång till 2003 i Kalmar.
Kalmar • Publicerad 2 januari 2003

Så förklarar Bo Holgersson på polisen i Kalmar det lugn som rått i stora delar av länet under nyårshelgen.

- Det har varit en mycket lugn helg för att vara nyår. Det brukar vara den värsta helgen på året.

Enligt Bo Holgersson är nyårshelgen ofta betydligt stökigare än både midsommar och juldagen, som blivit en stor festdag de senaste åren. Men i år var det lugnt i Kalmar när 2002 blev 2003. Och inte var det många som skadades av raketer heller.

- Det var olyckan i Högsby men annars har ingen skadats vad vi vet. Men vi blir bara kontaktade när ambulans larmas. Kör de själva in till sjukhuset får vi inte veta det, säger Bo Holgersson.

En av de tyngre anledningarna till nyårslugnet i Kalmar, enligt Bo Holgersson, är de stängda krogarna.

De flesta höll stängt

När Barometern-OT innan nyårshelgen ringde runt till krögarna i Kalmar för att fråga om de skulle hålla öppet visade det sig att de flesta skulle ha stängt. Calmar Hamnkrog och Helen och Jörgens hade öppet, men endast för bokningar.

- Många stannar hemma på nyår när pubarna är stängda och kylan bidrar till att det inte går att driva omkring. Dessutom har helgerna legat tätt den här julen. Folk har nog inte ork eller råd att hålla i gång, säger Bo Holgersson.

Kim Ustamujic Johansen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.