Louise blev årets lucia

Kalmarbygdens lucia 2006 heter Louise Hallenborg. På torsdagen fick hon det glädjande beskedet, och många gratulationer från sina tärnor.
Kalmar • Publicerad 30 november 2006
Louise Hallenborg är årets lucia i Kalmar. 
Foto: Anders Johansson
Louise Hallenborg är årets lucia i Kalmar. Foto: Anders JohanssonFoto: 

– Det här är jättekul, log den nyutnämnda lucian efter att hon fått ta emot en stor bukett rosor från Barometern–OT:s chefredaktör Gunilla Andreasson.

– Jag hade inga direkta förväntningar, utan det är en upplevelse bara att få vara med. Och det är bra att pengarna går till ett gott syfte, fortsatte Louise Hallenborg.

Luciautnämningen är ett samarbete mellan Barometern–OT och Rädda Barnen. Över 700 personer har röstat och därigenom skänkt 20 kronor var till Rädda Barnens verksamhet.

Nu väntar hektiska decemberdagar för lucian och tärnorna. Många sångövningar har det blivit, inför de närmare 50 framträdanden som är inplanerade. Bland annat hägrar ett besök i Polen.

Söndagen den 10 december kröns Louise Hallenborg i domkyrkan.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.