Löhnn tänker inte ge sig

Jonas Löhnn tänker fortsätta att överklaga.
Kalmar • Publicerad 16 april 2011
Jonas Löhnn (MP) och kommunalrådet Johan Persson (S) är djupt oense om parkeringsplatserna vid den nya arenan.
Jonas Löhnn (MP) och kommunalrådet Johan Persson (S) är djupt oense om parkeringsplatserna vid den nya arenan.Foto: Johanna Eriksson

– Jag har inte överklagat något beslut tidigare under mina tolv år i kommunpolitiken. När jag nu gör det, tänker jag inte släppa det så lättvindigt, säger han.

– Beslut ska inte tas informellt i slutna rum. Det är olyckligt om sakfrågan inte prövas, utan faller mellan stolarna på grund av formalia, säger Jonas Löhnn.

Jonas Löhnn tänker försöka med att överklaga till länsstyrelsen, dit han enligt förvaltningsrätten borde ha vänt sig från början. Han tänker också överklaga till kammarrätten.

Barometern har inte lyckats nå kommunalrådet Johan Persson (S) för en kommentar. Men Johan Persson har tidigare sagt att kommunen gjort rätt som byggt p-platserna. De ligger de på kommunens mark, de är till för alla idrottsföreningar som använder träningsplanerna utanför arenan och det är kommunens sak att stå för infrastruktur. Johan Persson framhöll också att Jonas Löhnn ensam röstade emot detaljplanen i fullmäktige.

Carina Blomcrantz
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.