GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Linnéuniversitetet forskar på hoppet

Tillsammans med Malmö universitet ska Linnéuniversitetet undersöka hur hoppet hos asylsökande i Sverige påverkas av olika sociala möten i vardagen. Projektet har fått fem miljoner i bidrag från Vetenskapsrådet och under tre års tid kommer forskare ifrån båda universiteten följa cirka 25 personer som söker asyl i Sverige.
Kalmar • Publicerad 15 januari 2018

I ett forskningsprojekt som går under namnet ”Söka hopp i gränslandet” ska forskare ifrån Linnéuniversitetet i Kalmar och Malmö universitet undersöka hoppet hos asylsökande i Sverige. Projektet utgår ifrån att asylsökande lever ett mycket påfrestande och oroligt liv i väntan på svar från svenska myndigheter och att det just är hoppet som skingrar den oron.

– Hopp är av existentiell betydelse. Det ger kraft och också tilltro till framtiden. Utan hopp har man inte mycket att förlora, säger Torun Elsrud, docent och lektor vid Linnéuniversitetet.

Forskningsprojektet har tilldelats fem miljoner kronor i bidrag ifrån Vetenskapsrådet och tanken är att man under tre års tid ska följa cirka 25 immigranter för att se hur deras hopp påverkas av möten med andra människor, bland annat socialsekreterare och andra asylsökande.

Emil KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.