GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Liljevall väljer näringslivet

Det blir ingen kommunpolitik för Désirée Liljevall efter riksdagen. Den nyvalda socialdemokraten väljer i stället att gå till näringslivet.
Kalmar • Publicerad 22 september 2014
Foto: Anders Johansson

– Jag ska jobba med PA, public affairs, säger hon när Barometern når henne efter ett möte hos landshövdingen på måndagsförmiddagen.

Vad innebär det?

– Jag ska bli behjälplig för till exempel företag som behöver ingångar i politiken och hjälp med hur de ska agera. Efter mina år i riksdagen och partipolitiken har jag breda erfarenheter och inte minst ett stort nätverk.

– Jag fick erbjudanden från näringslivet ganska snabbt när det blev klart att jag skulle sluta i riksdagen. Dem har jag bearbetat och nu har jag bestämt mig.

Désirée Liljevall ska även i fortsättningen bo i Kalmar tillsammans med sina två barn på 13 och 18 år, men företagsverksamheten sker mest i Stockholm.

– Jag är redan knuten till ett bolag där, men bildar också ett eget.

Var det därför du inte sågs så mycket i den lokala valrörelsen?

– Jag deltog, men inte i samma utsträckning som tidigare. Samtidigt är jag glad för det stöd jag fick genom alla kryss.

Lämnar du politiken helt?

– Ja, jag har levt med politiken dygnet runt, nu ska det bli skönt med lite lediga helger.

– Det är numera inte helt ovanligt att socialdemokrater går till näringslivet. Göran Persson och Pär Nuder har banat vägen.

Birgitta Hultman
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.